woensdag 30 april 2014

zondag 27 april 2014

Tea time


De theepotjes heb ik al eerder gehaakt. Ik gebruik er twee patroontjes voor. Van de ene vind ik bijvoorbeeld het tuitje mooier en van het andere het oor. Ik heb dus eigenlijk van twee patroontjes mijn eigen versie gemaakt.

Zelf vind ik rood met wit altijd leuk. Ik had op mijn meisjeskamer vroeger wit behang met rode vogels en bijpassende rode gordijnen met witte vogels. Heel erg druk maar stiekem vind ik het nog altijd mooi terwijl ieder ander het verschrikkelijk vond.


dinsdag 22 april 2014

Wijsheid


Dit uiltje was nog wel een keertje klaar en ik vind 'm erg leuk geworden. Het snaveltje heb ik anders gedaan dan het patroon aangaf. Het was van geel vilt gemaakt maar ik wilde het liever haken.

Ik had 'm net voor Pasen gemaakt en toen kon 'ie nog net op het paasei. Omdat het ei zelf grijs is zijn kleurige accenten wel leuk.


zaterdag 19 april 2014

Bruno


Haakfeest trakteerde vanwege haar eerste blogverjaardag op het patroon van dit hondje. Er moest eigenlijk een boerenzakdoek om zijn nek maar die heb ik niet. Een ander zakdoekje staat hem ook leuk.

dinsdag 15 april 2014

Braderie


Met deze hele verzameling vertrok ik afgelopen zondag naar de braderie en met 11 beestjes, 3 sleutelhangers en 3 kaarten minder kwam ik zondagavond thuis.

Voor de notitieboekjes en zeepjes was geen belangstelling.

Het was een leuke dag, het was gezellig achter de kraam met z'n drieën en we hebben leuk verkocht. Wat wil een mens nog meer? Oh ja: het was de hele dag droog, dat wilden we ook graag.

Ik vond het erg geslaagd.

Nu weer wat beestjes "bijhaken" voor de markt in juni.

donderdag 10 april 2014

Creatief gedichtje en shadowboxes

Bij de Postfabriek zag ik dit mooie gedichtje en ik ging op zoek naar de herkomst ervan.

Het komt bij Atelier Sukha vandaan. Dat is een winkel in Amsterdam en tevens een webshop. Oh wat zou ik graag eens in die winkel neuzen. Maar in de webshop is ook genoeg te zien. De kaarten doen me een beetje aan Loesje denken maar dan toch weer heel anders.

Het item bij de Postfabriek betrof overigens een speciale editie van Flow. Die heb ik doorgebladerd in de winkel omdat ik benieuwd was naar het item over haken: dat viel tegen. Maar er stond wel iets heel leuks in over minivitrinekastjes: shadowboxes. Bij thuiskomst heb ik op pinterest gelijk een bord aangemaakt over shadowboxes.

En waar kwam manlief deze week ineens mee thuis?


Houten doosjes met een doorschijnend dekseltje, ideaal om shadowboxes van te maken.... Er hadden magneten of iets dergelijks ingezeten en dit was "gewoon" verpakkingsmateriaal en "dus" weggegooid. 


Sommige dingen moeten gewoon zo zijn toch?

zaterdag 5 april 2014

Snailinspiratie


Voor een lekker ouderwetse lange snailmail had ik bladen uit een notitieblok volgeschreven. Het was een blok met blaadjes met multomapgaatjes die ik er eigenlijk vanaf wilde knippen, maar ik bedacht me dat ik ook zou kunnen proberen er een randje langs te haken met behulp van die gaten. Het was wat gepruts maar het is toch gelukt!


Door diezelfde snailmail kreeg ik inspiratie voor een notitieboekje. Ik stuurde namelijk wat van die vogeltjes mee.