vrijdag 25 juli 2014

Canvasje gemaakt


Ik las het hier en daar op fb: "canvasje gemaakt" met mixed media ofzo. Voor mij was dat acacadabra en die mixed media is dat eigenlijk nog steeds. Misschien toch maar eens googelen. Maar goed, ik dacht op een gegeven moment een mooi schilderijtje van een bootje te zien en zette er als reactie onder "mooi geschilderd". Bleek het niet geschilderd te zijn maar het was een servet. Dus ik heb even de maakster gevraagd hoe ze dat precies deed en waar ze die mooie servetten dan vandaan haalde.

Het maken van het canvasje was heel simpel. Gewoon zo'n schildersdoekje van Xenos of Action insmeren met mod podge, even laten drogen, en er de bovenste laag van het servet op plakken. Weer laten drogen en heel voorzichtig de bobbeltjes en kreukels eruit strijken met je vingers.

Eigenlijk was me dat een beetje te simpel dus ben ik ook maar aan de slag gegaan met een paar papieren bloemetjes en vlinders en wat plakparels als besjes.

Oh ja en die mooie servetten die verkocht de maakster van dat "schilderijtje" zelf via fb.

8 opmerkingen:

 1. wat een leuk idee, ik vind het prachtig zo'n vrolijk schilderijtje , ik werkte ook wel met servetten en dan bleef alles zo heerlijk aan je handen plakken ;o)
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja het moet idd wel heel voorzichtig anders scheuren de servetten zo

   Verwijderen
 2. Doordat ik even met vakantie was heb ik wat blogberichten gemist. Je hebt niet stil gezeten en wat je maakte mag gezien worden. Ook Tilda is leuk geworden.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig schilderijtje! Mixed media is volgens mij een combinatie van verschillende technieken gebruiken bij één project. Dus jouw schilderijtje is dan helemaal mixed-media. ;-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke dingen kun je toch allemaal maken hè. Eens onthouden misschien ooit dat ik ook zo iets ga maken. Als ik tijd heb haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer wat geleerd. Dankzij jou! Ik wist niet eens dat dat kon. Mooie servetten zie je overal om je heen. Nu weet ik wat voor moois je er van kunt maken. Leuk schilderijtje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook de simpele dingen kunnen heel mooi zijn. Groetjes Gré

  BeantwoordenVerwijderen